Charlottenlek -et familiearrangement i regi av Tromsø kommune

Vi gjorde det igjen!

Her er alt vi lektye oss med under årets festival:

Tromsøkarusellen og Juniorkarusellen (kun lørdag!)

Bli med på 5 km og 3,2 km løp langs grusvegene på toppen av Tromsøya. Dette er et av løpene i den populære Tromsøkarusellen. Hvis du ikke er påmeldt i karusellen kan du gjøre en gratis gjesteopptreden i løpet ved å registrere deg når du kommer. Dette er den perfekte "gjennomkjøringen" før Midnight Sun Marathon helgen etter.  Og det er selvsagt gratis å bli med denne gangen. SATS kjører felles oppvarming. Start kl 1400.

Juniorkarusellen går også under Charlottenlek denne dagen. Dette er det fjerde løpet i serien som er for alle mellom 6-14 år. Start og mål inne på Charlottenlund. Det løpes 3,4 km. Vi lover full trøkk med speaker, musikk og masse publikum! SATS kjører felles oppvarming. Start kl 1200.

Begge løpene er kun på lørdag.

Klatring

Tromsø klatreklubb lar deg teste armer og bein på ulike liner (både slakke og stramme liner), klatre i et eget klatretårn med sikring og friklatring i lekeapparatene. Les mer om Tromsø klatreklubb.

Viking kampskole for barn

June 14, 2019

Bli med på vikingenes kampskole, hvor du lærer å bli en ekte vikingkriger!

Straumeyjar Vikinglag stiller i år igjen med kampskole for barn mellom 6 og 12 år, hvor du kan lære slåssing på vikingvis, under ledelse av Straumeyjars beste krigere. Du får også se hvordan vikingene brukte sverd, øks og spyd i krig, og om hva vikingene tenkte om kamp og strid. Vi kjører 3-4 omganger kampskole i løpet av dagen med en halvtimes pause mellom hver økt. Vikinglaget holder øvingssverd -og skjold til deltagerne.


Kampskolens regler: Aldersgrense 6-12 år. Max 12 deltagere pr. kampskole førstemann til mølla-prinsippet gjelder. Varighet 30 minutter. Foreldre/foresatte må være til stede og ha ansvaret for eget barn.

Instruksjon kl 11.00, 12.00, 14.00 og 15.00.

Er du klar til kamp?!

Skråfotball

Se på bildet. Tenk deg dette  i miniformat på Charlottenlund.

Spørsmålet er enkelt: har du noen gang spilt fotball på en bane som er alt annet enn flat?? Ta med alle du kjenner. Vi stiller med ball og mål. Hvis du ikke fatter hvorfor ballen hele tiden vil trille ut av banen så kan Norges Toppidrettsgymnas Tromsø tegne og forklare! 

SATS-oppvarming

Dyktige instruktører fra SATS varmer oss opp til de ulike løpeaktivitetene med enkel aerobic. Du kan selvsagt også bruke dette til å varme opp til alle andre aktiviteter også! Les mer om SATS!

Styltebingen

Dette er skikkelig old school aktivitet! Prøv stylter i ulike høyder. Når du tror du er god nok kan du prøve deg i styltehinderløypa som vi har laget i ballbingen...eh...styltebingen! Du får god hjelp av dyktige instruktører fra Kulta.

Instruksjon i treningsapparatene

Har du lyst til å bli flinkere på bruk av treningsapparatene på Charlottenlund? Elever og lærere ved Norges Toppidrettsgymnas i Tromsø gir deg veiledning og inspirasjon i den såkalte "tufteparken". Pr i dag har vi slike parker på Charlottenlund, Telegrafbukta og ved trykkbassenget ved Varden.

 

Du kan trene når du vil, men NTG kjører felles instruksjon kl 12.30, 13.30 og 14.30. Instruksjonen foregår hele dagen. Bare møt opp og bli med! Les mer om NTG Tromsø her!

Petanque

Vi har jo selvsagt en egen petanquebane på Charlottenlund! Dette er en av de få aktivitetene som virkelig passer til de fleste aldersgrupper. Vi håper mange i den eldre generasjonen tar turen til Charlottenlund for å teste sine Petanque-ferdigheter, og du får god veiledning av IL Pilbuen. Vi rigger til med gode sitteplasser rundt banen. Det er 10 års aldersgrense på petanquebanen denne dagen.

Finn postene!

​BUL orientering setter opp en spennende orienteringform med poster i skogen rundt Charlottenlund. Klarer du å finne dem med bruk av et kart? Du får gode råd og veiledning fra orienteringsekspertene.

Les mer om BUL orientering.

God og sunn mat

Kortreist mat fra Eide handel inntas med fynd og klem i festivalteltet. Godt er det. Sunt er det. Rimelig er det også. Velbekomme!

Serveringsvognen Wheelys Cafe er selvsagt også tilstede på området. Nam!

Sandvolleyball

Dette har du alltid ønsket å prøve deg på! Instruksjon og uformelt spill for store og små. BK Tromsø gir deg gode råd. Banene på Charlottenlund er av topp kvalitet. Les mer om BK Tromsø.

Knallgrønnløypa

Balanseelementer og hinderløye for små kropper som elsker knallgrønt! Klarer du å komme deg gjennom hele løypa uten å tråkke på gresset? Hamna friluftsbarnehage vet alt om balanse, klatring og litt knall og fall. De gir deg gode råd.

Voff!

Charlottenlek er ikke bare for de med 2 bein! Vi håper det blir mange firbeinte i hundegården denne dagen. La hunden møte andre hunder på en trygg og artig måte i hundeparken.

Please reload

 
 

Bootcamp med SATS (kun lørdag!)

June 14, 2019

Bootcamp er for de tøffe! SATS leder deg gjennom en masse øvelser med korte pauser mellom hver øvelse. Hvor mange repetisjoner rekker du på hvert intervall? Har du energi igjen når siste runde er fullført? Da vet du at du kan ta i enda mer neste gang. Bootcamp er for alle!
Dette er kun på lørdag.

Bydriftsløypa

Hele parkeringsplassen på Charlottenlund er rigget med sykkelutfordringer og balanseøvelser. Her kan du sykle inn i Bydrifts verden blant vegarbeid, anleggsmaskiner, vegskilt, tunnel, smale gater, kjegler og mange utfordringer. Hvem takler løypa best; barna eller de voksne? Det er på tide å avgjøre dette en gang for alle!

Sykkelslalåm

Slalåmløypa er gravd ut i akebakken på Charlottenlund. Det er to parallelle trasèer og vi setter selvsagt opp ekte slalåmporter. Det som er mindre selvsagt er om du sykler raskere enn dine venner eller foreldre. Det er bare én måte å finne ut av det på!

Barneritt på både 2 og 3 hjul (kun søndag!)

Sykkelritt for barna som alle kan bli med på! Tromsø Cykleklubb skaper 100% stemning med startseil, reklamebannere, startnummer, speaker, musikk, premier og et entusiastisk publikum. For de aller minste lager vi "Trehjulsritt". Det er en minibane inne på selve festivalområdet. OBS: Ta med egen trehjulssykkel. Start kl. 12.30.


For de litt større barna lager vi "Tohjulsritt". Det sykles i en rundbane på ca 800 meter. Hvis det blir mange påmeldte så tar vi flere starter. Begge rittene har start og mål inne på Charlottenlund. Påmelding før start. Første start kl 13.00.

Premie til alle.

Sykkelløpene er kun søndag!

Trehjulsløypa

I Trehjulsløypa venter spennende utfordringer for alle på trehjulssykkel. Hamna friluftsbarnehage er jo eksperter på hvordan man håndterer en trehjuling over vipper, gjennom slalåmelementer, forbi småhinder og rundt andre rare ting som utfordrer teknikken. Ta med egen trehjuling hvis du har!

Test nye sykler (kun søndag)

Tromsø Ski & Sykkel stiller med sykler du helt sikkert vil teste, spesielt elsyklene. Testingen er selvsagt helt uforpliktende og det er gratis. Sykkelen må du selvsagt ta med deg ut i skogen og teste hva den duger til. Ta med hjelm og legitimasjon. Kun søndag!

Løpesykkelbane

De minste får utdelt «løpesykler» (uten pedaler) og får prøve seg i en spennende og artig hinderløype i terrenget. Passer for ca alder 2-5 år. Husk hjelm!

Pumptrack

Kan det være Norges kuleste pumptrack? Banen ble åpnet i 2015 og er i sin beste form. Den er bygget slik at du ikke trenger å tråkke, du bruker bare tyngdekraften og g-kreftene for å «pumpe» deg gjennom humper og svinger. Dette er artig for store og små. Vi kan garantere at du smiler deg gjennom banen, runde etter runde etter runde etter runde. Bruk den sykkelen du har, men husk at hjelm er PÅBUDT.

Sykkelquiz

Vi sender deg ut på en sykkeltur rundt Prestvannet hvor du finner 10 poster med en quiz for hele familien. Spørsmålene kan handle om sykkel, mat, historie, geografi, kjendiser, dyr, planter m.m. Hvem i familien har best allmennkunnskap? 

Test en "rulle"

Er du ivrig nok så bruker du treningsrulle inne når du ikke kan sykle ute. Tromsø Cykleklubb stiller med sykkel og treningsrulle som du kan teste.

Rare sykler

Vi har funnet frem noen rare sykler som du sikkert vil prøve. F.eks. en bitteliten sykkel som kan sykles av både barn og voksne. Eller hva med en moderne versjon av en «veltepetter», med stort hjul fremme og veldig lite bak. Vi har også en sykkel som svinger «feil veg» av det du er vant til og en "tandem" (sykkel for to personer). Vi har i år også flere andre snodige sykler og fremkomstmidler du bør sjekke ut.

Sykkelorientering

I området rundt Charlottenlund har vi lagt ut orienteringsposter du skal finne. Og det gjøres på sykkel. Noen poster er nær og noen er lenger unna. Men all postene krever at du kan sykle på de små stiene. Du får utdelt kart og postene er merket med ekte orienteringsflagg. På hver post er det plassert "klyper" som lager et spesielt merke i stemplingskortet. Du får god veiledning av BUL Orientering. Lykke til!

Gratis sykkelservice (kun søndag)

Byens beste mekanikere gir din sykkel gratis sjekk og service mens du venter. Vi sjekker at sykkelen din fungerer som den skal og at den er trafikksikker. Justeringer og mindre reparasjoner gjøres gratis på stedet. Se og lær! Og sørg for å stille alle de «dumme» spørsmålene, for nå har du muligheten. Tromsø Ski og sykkel vet hva de driver med! Dette er kun søndag!

Enhjulsykling

Dette har du alltid drømt om å gjøre! Under kyndig veiledning fra erfarne énhjulssyklister fra Kulta kan du nå prøve deg på ett hjul. Vi bruker ballbingen på Charlottenlund til dette. Du må nok regne med at du ikke klarer dette på første forsøk, men tipper du vil prøve deg allikevel! Mestringsfølelsen når du klarer 3-4 tråkk er enorm, så dette må du forsøke! Vi har sykler i ulike størrelser, så alle skal få prøve. Lykke til!

Utlån av sykler (kun søndag)

"Turbo" fra Tromsø kommune låner ut sykler gratis til de som ikke har egen sykkel! Kun søndag!

Sykkelvask

​Kan ikke delta på sykkelfest med møkkete sykkel! Derfor rigger vi til med sykkelstativ, slange og vaskevann. 

Please reload